香港人最鍾意打邊爐,而小妹亦都唔例外,其中台式嘅麻辣火鍋就最得我心🤍好可惜呢一間麻辣火鍋只剩下一間分店,何解一間咁好食嘅火鍋會被取代🥲,係咪質素每況愈下?定還是食客有唔同追求?🤔🍄鴛鴦鍋(老饕酸菜白肉鍋+老鍋秘製麻辣鍋)($158)首先酸菜白肉鍋極具台灣特色,真心有少少去左台灣嘅感覺。而麻辣鍋係我最鍾意呢間餐廳嘅原因,可以自選辣度,而且嗰種麻辣係有少少藥材味、加上花椒八角等等嘅香料,香氣十足!🤍鍋裡面嘅豆腐同鴨血吸收晒湯嘅精華,而且鴨血非常嫩滑,世界級好食😋🍄特級美國安格斯雪花肥牛($188)見到圖中嘅雪花都知呢舊牛肉幾好食啦,油脂豐盈、入口林滑,當然唔可以同和牛比較,呢碟肥牛實屬高質👍🏻🍄太平洋桶蠔($168)隻隻都有手板咁大隻 好厚肉而且新鮮九隻桶蠔$168我覺得價錢都好公道🍄黑松露蝦丸($58)黑松露味超級香,未入口已經聞到陣陣松露香,而且手打丸非常彈牙,唯獨是略嫌蓋過蝦的味道🍄鵝肝墨魚丸($58)墨魚滑中夾着一小口鵝肝,墨魚爽彈有咬口,與鵝肝的味道出乎意料地夾!🤍

🍄鴛鴦鍋(老饕酸菜白肉鍋+老鍋秘製麻辣鍋)($158)

🍄特級美國安格斯雪花肥牛($188)

🍄太平洋桶蠔($168)
隻隻都有手板咁大隻 好厚肉而且新鮮
九隻桶蠔$168我覺得價錢都好公道

🍄黑松露蝦丸($58)

🍄鵝肝墨魚丸($58)