2011-02-27 273 瀏覽
我一直有叫外賣既習慣,而芝脆雞亦係我近期最常選擇既外賣餐廰。頻率大概係一個月3-4次,談唔上係常客,但都算唔陌生。本來我對呢間餐廳既印象一直幾好。以咁既價錢黎講,芝脆雞提供既食物的確算唔錯,所以我係過去一年都keep 住有光顧佢既外賣。不過,實在唔知佢發生咩事,係呢幾個月黎,佢外賣既pizza不斷地出現同一個問題——成個批面既餡料嚴重(甚至完全)地傾往一面(即係個pizza得一邊有餡,另一邊無)。本來我都覺得係個別事件,加上當我打返去同芝脆雞講既時候,佢地都願意免費換返一個pizza比我,所以我都唔會特別唔滿意。只不過,容忍真係有極限的——而當日呢一個批,就真係完全超越左我既極限=.=上面呢個就係我果日order既批。從上圖可以見到,1 批面既餡料完全傾往圖既上方;2 個批竟然可以「變」到唔係一個圓形!我真係唔明白係點樣既「狂颷」,先至可以令到個批變成咁樣。雖然芝脆雞同往常一樣,願意再送過另一個批黎。但係每3/4次就有一次個批係咁,都實在係令人好「困擾」。佢地肯再送,但係我地都要重新再等= = (話說佢都要差唔多成個鐘後先再送到黎,如果肚餓都真)所以呢,如果大家下次光顧芝脆批,係收貨既

上面呢個就係我果日order既批。
從上圖可以見到,
1 批面既餡料完全傾往圖既上方;

所以呢,如果大家下次光顧芝脆批,係收貨既時候,真係記住要check 下個批。
咁樣既話,就算真係要再等,都可以食住等xd;而唔洗好似我地咁食晒其他野先係度呆等T_T

2011-01-26
外賣送餐