2018-08-03 1022 瀏覽
原本去銅記食樂x皇朝, 但太多人等候,唯有轉戰時代廣場...見呢間餐廳不用等候就入去, 估唔到食物有d驚喜😋, 不過性價比就唔算高啦 - 前菜: 幾好食,少少麻辣味提升咗開胃感 - 冷菜拼盤:鮮辣海浙頭爽口醒胃, 烤麩本身煮得夠諗夠入味, 汁料亦做得不錯。不得不提燻魚🐟,香口得來肉質不乾, 很少在其他上海菜館可以食到!糖醋骨味道不錯但無特別之處 - 蟹粉豆腐🦀:好像是十大名菜之一,蟹粉真材實料, 芡汁不會過多, 豆腐都算滑, 不過味道較清淡,整體不算太突出- 黑松露河蝦: 亦是十大名菜之一, 黑松露同河蝦竟然係天作之合, 一試難忘👍👍👍 河蝦大隻爽口,而且有蝦既鮮味, 配合黑松露既香味, 真係好好味,而且毫無油膩既感覺,食多多都得!- 陽春麵同擔擔麵: 份量大, 兩個人不太大食share 一碗都夠 - 陽春麵未見有特別之處, 擔擔麵辣得黎都算香,可以一試(不過其實味道係同南小館一樣的)

- 前菜: 幾好食,少少麻辣味提升咗開胃感

2018-08-03