本身自己都好鐘意食泰國菜,每隔個靚兩個月就一定一定要食番餐先得。 而依一間泰菜餐廳係一次誤打誤撞上左去食,之後到依家我會話去尖沙咀食泰國野instead of去九龍城食泰國野,佢已經變左my favorite(之一)💕其中一個原因就係依度嘅Cocktail好好飲,每次去到一定叫一杯Ocean Wave💕依杯係呢度嘅招牌之一,個個都會叫番杯㗎因為當日就得兩個人食,所以只係嗌左三樣菜😢第一樣就係呢個南乳虎蝦,嗰陣就做緊promotion,本身唔係好好海鮮嘅我都覺得唔錯,隻蝦真係好大有成隻手掌咁大。第二樣菜就係生菜包。最後就係冬陰公炒飯。係尖沙咀嘅鬧市樓上有一間質素好高嘅太菜,又唔太多人去。飲住杯酒食泰菜真係好Chill~

Ocean  Wave

因為當日就得兩個人食,所以只係嗌左三樣菜😢

第二樣菜就係生菜包。
 生菜包

最後就係冬陰公炒飯。
冬陰公炒飯

Ocean  Wave