2022-12-13 41 瀏覽
今日Happy Friday,我決定帶埋我個friend去試位於佐敦吳松街81號新開既👯‍♀️捌壹公館👯‍♂️btw 個名好易記😳店內係工業風的設計,但牆身掛有一幅趣味性十足的裝飾,令人心情愉快😆認真睇個Menu,原來係西餐Fusion菜😳樣樣都好想試😍孜然原隻單骨雞翼一咬落去就聽到crash 雞翼炸到岩岩好又有肉汁,調味都恰到好處,唔會好似出面果d甘咸。而且單骨雞翼食落好方便,岩晒想要食很優雅但又鍾意食雞翼既女士們💃🏻慢煮牛肋條配香煎上海年糕慢煮牛肋條最難就係控制時間同火候❗️牛肋條係可以原條夾起但又超鬆軟‼️「究竟係點做到架😨」之前食其他餐廳既牛肋條係好腍,但好易散開🫠牛肋條配香煎上海年糕令年糕可以吸收肉汁味,食落出奇地夾👏👏👏煲仔番紅花海鮮虎蝦意大利飯老闆推介今日必食之選~因為老闆話店內海鮮都係揀選當日最新鮮嘅,唔新鮮的話老問寧願唔入貨,免得影響食物質素❤️我聽到之後即心心眼😍 果然個虎蝦肉質鮮甜又彈牙,仲要啖啖肉‼️個飯用左海鮮湯去燴,口感豐富,值回票價😊😊😊菠蘿柚子梳打整體黎講,店內麻雀雖小 五臟俱全。廚師對於食物質素有要求,十分欣賞~期待下次新Menu😎

認真睇個Menu,原來係西餐Fusion菜😳樣樣都好想試😍

孜然原隻單骨雞翼
一咬落去就聽到crash 雞翼炸到岩岩好又有肉汁,

慢煮牛肋條配香煎上海年糕

煲仔番紅花海鮮虎蝦意大利飯