2020-01-16 25 瀏覽
今日行過朗豪坊,見到有間韓式燒肉餐廳推出咗一周年優惠 $248 任食燒肉😝😝咁見好似幾吸引就入去試吓啦!一坐低,就揀個$248放題一開始佢會提供一個燒肉拼盤同薯條🍟with芝士醬同埋沙律🥗,芝士醬就要擺落爐度不斷燒,見佢融得七七八八,就拎薯條點嚟食,啲芝士醬又香又咸咸地,相當靠得住☺確實同點茄汁都難分高下🙈之後就上個燒肉拼盤,裏面有🐮🐷🐔,實有一款啱你口味,而且每份都有四塊肉,其實食完都已經差唔多了,其中牛板腱同雞肉就係食飽都要再encore🤫,牛板腱油份同囗感都非常恰到好處🤤,而雞肉真係大大嚿,又有塊雞皮喺度,燒起嚟🔥啲油香真係出哂嚟跟着佢仲送咗個牛五花俾我地,一見都已經覺得驚為天人🤩,肥瘦分明,中間瘦 兩邊肥,而且切得薄薄,兩邊加埋燒大約30秒,就應該可以,一食落去油花爆曬出嚟,唔駛點任何野係最好食啲😚而啲梳打同汽水都係任食,揀咗蘋果同菠蘿飲,唔太甜,有果味,不過不失啦🥴🥴Btw,燒完個身同埋頭髮又真係冇乜味,朋友聞落去又真係唔覺佢食完燒肉咁😍😍無煙燒肉真係冇改錯名