2018-10-08 102 瀏覽
之前試過銅鑼灣間HeSheEat,食物非常不錯。所以之前見荃灣開分店,已經想帶媽媽黎食。今次就同媽媽來食好野荃灣HeSheEat開在對正地鐵站出口的綠楊,位置十分方便顯眼,店內裝修都係行少女風,粉紅色既設計,好岩女仔或者d情侶黎食野打卡我地平日夜晚七點幾黎食,唔算多人呢杯紅茶味道岩岩好,唔會太甜,有茶味又有果味,雪葩都好重莓味沙律份量夠,用料都新鮮,但唯一是牛油果多點更好魷魚圈炸得岩岩好,配埋個醬食好正Bb豬肋骨煮得好淋,好滑好入味,調味酸酸甜甜好開胃,配埋個香橙醬一流。意大利飯足料,上面既炸洋蔥配搭得好好,帶子新鮮,好多菇,飯既軟硬度岩岩好,調味都岩岩好,帶芝士味得來又唔會好餾,重帶啖啖黑松露味呢個甜品不得了,鬆餅焗得好鬆軟,甜度岩岩好,軟綿綿既口感,配埋拖肥蜜糖同焦糖雪糕一齊一口食,真係好正,焦糖雪糕帶焦糖脆脆都好好味焦糖香蕉上面層焦糖都岩岩好,唔會太厚太甜餐廳既野食同飲品選擇算多,以後荃灣食靚既西式野又有好地方了

我地平日夜晚七點幾黎食,唔算多人
士多啤梨錫蘭紅茶配雜莓雪葩

牛油果豆腐沙律

沙律份量夠,用料都新鮮,但唯一是牛油果多點更好

炸魷魚圈配墨汁蛋黃醬

魷魚圈炸得岩岩好,配埋個醬食好正

燒24小時慢煮bb豬肋骨配香茅橙醬

黑松露煎北海道帶子意大利飯

局焗鬆餅(拖肥香蕉配焦糖雪糕)

焦糖香蕉上面層焦糖都岩岩好,唔會太厚太甜

餐廳既野食同飲品選擇算多,以後荃灣食靚既西式野又有好地方了
2018-10-03
士多啤梨錫蘭紅茶配雜莓雪葩
炸魷魚圈配墨汁蛋黃醬
燒24小時慢煮bb豬肋骨配香茅橙醬
黑松露煎北海道帶子意大利飯
局焗鬆餅(拖肥香蕉配焦糖雪糕)