2019-07-02 33 瀏覽
今晚又喺旺角上堂,覓食覓返嚟雅蘭,呢到間間餐廳都排晒長龍,行入啲見到間食點心,原來係sell精緻點心😍呢啲就最啱我胃口,因為普通茶樓嘅點心已經食到膩膩哋😂呢到嘅招牌係麻婆豆腐日本帶子餃,佢個皮係綠色,十分煙韌,仲有塊紅蘿蔔墊底方便夾,食落真係有淡淡麻婆豆腐味,加埋啲蝦肉同帶子,真係色香味俱全!呢個係金箔墨汁蟹粉鮮蝦餃,黑汁皮已經夠特別!仲有啲金箔喺面,重點係佢啲蟹粉一啲都唔小家,真係餡料十足,一流!下一個點心係金瑤柱脆皮蘿蔔絲腸粉,呢個真係夠晒gimmick🤣上桌已經好吸睛,鋪面啲瑤柱真係又多又香,一咬落去即係食到啲白蘿蔔味,好fresh好juicy!竹笙上素野菌春卷好抵食,有六小件,每件都足料👍🏻配落個沙律醬真係有提鮮作用!黑白芝麻流心煎堆仔我當甜品食,甜度適中 流心效果,熱辣辣咁上桌,但係又一定唔會燙口,每一碟點心都做到哩樣嘢真係殊不簡單!💥💥💥順帶一提,呢到啲staff 仲要好有禮貌!呢間我一定會帶埋屋企人再嚟幫襯👍🏻

招牌麻婆豆腐日本帶子餃

金箔墨汁蟹粉鮮蝦餃