2017-06-28
某日放工去左試新餐廳,啱啱開幕👍🏻好開心可以為呢間餐廳寫第一個食評😉除咗天空龍吟之外,呢度嘅環境係咁多日本餐廳之中最好的,好開揚,可以欣賞90度嘅風景。今次試呢個Omakase 包括小食、刺身及六件壽司。先來小食,味道普通,但賣相吸引,個人認為安康魚肝配魚子醬最好味。創作刺身唔錯,好新鮮,第一次連鮮花一齊食,味道好香好特別,唔需要任何醬汁可以食出魚生嘅鮮味🤤壽司最正🍣每一件都好新鮮,唔需要額外加豉油。特別係醃製過8日嘅拖羅,味道十分濃郁,齒頰留香。赤身吞拿魚好有魚味。白海膽都好矜貴,唔係成日有機會食👏🏻總括嚟講,我覺得都幾抵食,有咁靚嘅環境同埋咁好嘅質素。全部拖羅,甚至赤身都冇根,有魚味,根本唔洗沾醬油。服務態度都唔錯👍🏻呢度係值得推介嘅新餐廳。