2018-06-25 170 瀏覽
早前聽朋友介紹喱間位於灣仔既西餐,亦都係instagram見過佢既廣告,於是就訂位黎試下。餐廳既裝修都幾靚,晚飯時段都9成坐滿,只係略嫌每張枱之間少少逼夾。餐牌只有英文,如果有埋中文會比較好,始終有d菜式都唔係100%肯定係咩黎。我地叫左Black Truffle Linguine(黑松露意粉)、Soft Shell Crab Burger (軟殼蟹漢堡)、Pork Belly with Celery Puree (類似豬腩肉)先上既係黑松露意粉,擺碟好特別,意粉放一邊,另一邊有黑松露碎砌成既1字。配料只有菇,但喱個意粉係非常令人滿意,唔會超重電油味(松露油),比好多出面食既黑松露意粉都好味!然後就係軟殼蟹Burger,喱個burger既包係超好食既,不過主角炸軟殼蟹就略嫌失色,可能太少肉,食唔係好到蟹。下次或者會試下佢主打既Lobster Burger!最後上既就係Pork Belly,係兩件豬腩肉配上一個汁,喱一個菜好少見。個Pork Belly係好味既,有唔同層次既口感,唔會好油,最好由上而下切,咁就會食到個口感層次。食食下見到隔離枱叫左Siu Wan Rice-傳說中既銷魂飯。

食食下見到隔離枱叫左Siu Wan Rice-傳說中既銷魂飯。雖然我地無叫到,但喱個菜名真係幾正,好有香港特色

總體黎講喱間餐廳既食物係令人滿意既,價錢方面就算係港島價啦,係個lobster burger特別貴,其他都可接受。
2018-06-11
5 分鐘 (堂食)