2012-11-22
營盤街街舗果陣已經開始食佢,搬左去樓上一樣好食呢,,對呢餐廳印象唔錯,侍應都好有禮貌,重會介紹有咩好食菜式,比其他泰國餐廳更加抵食,所以今次都介紹左比朋友食,今次六點鍾左右到,好準時已經開左門,成為第一個客人,忍唔住立刻點菜,食食下開始陸續有客人上黎,我地兩個人叫左五樣野,生蝦刺身, 燒鯽魚,沙嗲串燒,海鮮冬蔭功湯同飛天通菜,另外叫左碗白飯,椰汁冰同珍多冰,先黎生蝦刺身,65蚊有十一隻咁多,抵食,重好新鮮,好甜,但個汁淡左少少,串燒,要哂豬,牛,雞3樣,叫左半打,沙嗲汁好味,但無燒烤既感覺,通菜,好爽口,小小辣好惹味,海鮮冬陰公湯,有3個size,我地叫左個中既,有好多料,有菇有蝦有青口,味好濃,偏酸,唔算好辣,熱既時候好好飲,凍左就差d,重頭戲係呢個魚,侍應姐姐話比較大條驚唔熟,所以耐左少少,條魚又肥又大條,燒得岩岩好,d肉好滑嫁,一定要試,d汁唔夠點,個哥哥好快手又拎多兜比我地,埋單每人都係$153,食到攬住個肚走,飽到差d碌落樓梯呀,下次叫多d人一齊黎食好野,試多幾樣野先
味好濃,偏酸,唔算好辣,熱既時候好好飲,凍左就差d,
下次叫多d人一齊黎食好野,試多幾樣野先