2014-09-01 371 瀏覽
四喜冰室舊店每日LUNCH 都已經好多人去等位, 8月底佢開左間新既分店係其士商業中心個邊~ 所以一定要去試下~  佢個到既裝潢唔錯~ 好懷舊的冰室FEEL~ 新鋪比舊鋪真係坐得舒服D呀!! 今之係第二次去試~ 上一次就試佢新店的蕃茄湯肥牛烏冬鍋~ 我覺得佢個湯底好好味~  有新鮮蕃茄! 如果佢只係用普通大湯碗感覺就差點~ 但係佢用鐵鍋上真係夠哂誠意~ 抵讚~今日同事就試佢既咖哩肥牛烏冬鍋~ 我試左個湯, 啲咖哩好香唔算辣~ 都可以一試~ 另一位同事就試左吉列豬扒蕃茄湯烏冬鍋,  我又試食左一舊~  佢個豬扒真係要讚~ 唔厚粉之餘仲好新鮮熱辣辣同脆!!  今日我自己就食左佢既茄汁粟米蛋包飯拼吉列蝦, 上一次食唔到所以今日叫嚟試下~ 佢個蛋包飯個蛋黎到時係有D滑蛋FEEL~ 有蛋汁送飯, 好味呀!!! 個吉列蝦都唔錯~ 不過我覺得佢唔夠蕃茄汁~  不過OVERALL 嚟講都唔錯呀!~!! 值得再去~

抵讚~

另一位同事就試左吉列豬扒蕃茄湯烏冬鍋,  我又試食左一舊~
 佢個豬扒真係要讚~ 唔厚粉之餘仲好新鮮熱辣辣同脆!!

不過OVERALL 嚟講都唔錯呀!~!! 值得再去~
茄汁粟米蛋包飯拼吉列蝦, 咖哩湯肥牛烏冬鍋, 蕃茄湯吉列豬扒烏冬鍋
2014-09-01