2020-10-16
最近就好流行食泰國流水蝦,香港都出左唔少主打呢D既店,呢間就好似幾出名咁,於是就來試下啦~由於一早訂左位,所以唔洗等,加上我地5:45就食,都未有人等,不過場內已經爆滿95%~食完7點幾8點已經好多人等啦~每張枱都一定可以夾到蝦,個蝦缸就係旁邊,隨時想食都可以即刻夾到由於所有蝦都係生生猛猛係度游水,所以夾既時候要小心,要夾實D唔係就會彈走左夾起左之後,再馬上夾住隻蝦塞入冰筒,同時都要繼續夾住佢到佢已經凍暈左先好放手見到好多人就咁放隻蝦係冰筒就算,好快佢掙扎既時候就彈左出黎,周圍都係蝦~除左自己夾,一開始都會送碟蝦,呢D蝦就係冇鬚的不過食落同自己夾個D味道冇乜分別的~送既和牛同鮑魚和牛好油香,好好食,可惜不能追加呀~鮑魚都好新鮮好鮮甜~出面有自助區,有肉,例如豬扒牛扒雞扒魚柳最搶手當然係放帶子同帆立貝既凍櫃兩樣都好好食,鮮甜,唔臭一出好快又冇晒~不過添加速度都快的出面亦有幾個凍櫃拎野飲呢d就係自己夾的蝦,有鬚的出面仲有得拎炒粉絲、炒飯、咖哩魚蛋、雪糕球、泡芙泡芙同雪糕球都有試,都好食的~總結,其實全部食物都唔錯的,係D扒類一般個爐比較少,加上發熱線爐燒得較慢,兩個鐘其實食得好少坦白講食完
食完7點幾8點已經好多人等啦~
除左自己夾,一開始都會送碟蝦,呢D蝦就係冇鬚的
不過食落同自己夾個D味道冇乜分別的~
送既和牛同鮑魚
和牛好油香,好好食,可惜不能追加呀~
鮑魚都好新鮮好鮮甜~
出面有自助區,有肉,例如豬扒牛扒雞扒魚柳
最搶手當然係放帶子同帆立貝既凍櫃
兩樣都好好食,鮮甜,唔臭
一出好快又冇晒~不過添加速度都快的
出面亦有幾個凍櫃拎野飲
呢d就係自己夾的蝦,有鬚的
出面仲有得拎炒粉絲、炒飯、咖哩魚蛋、雪糕球、泡芙
泡芙同雪糕球都有試,都好食的~
總結,其實全部食物都唔錯的,係D扒類一般
個爐比較少,加上發熱線爐燒得較慢,兩個鐘其實食得好少
坦白講食完兩個鐘係唔飽,因為始終淨係食蝦、帶子,已經食左一碟炒粉絲填飽個肚,都唔係好飽
環境比較逼,好多人行黎行去拎野去都幾窄
個人覺得玩下試下黎食一次就OK~~亦唔會話唔好食或者中伏