餐廳: 太興 (沙田廣場)
資訊:

2010-04-10 241 瀏覽
本身對太興冇乜好感,只係覺得佢又貴又唔好食。在朋友極力推介下,就比多次「機會」佢,入去買左一罐羅宋湯試下。形式同金寶湯一樣,一罐湯加一罐水... 呢隻可以 FOR 4 碗左右。不過,佢既湯係較杰身的... 佢都幾多料,唔辣,同埋都係偏濃的,如果唔鍾意太濃既就可以落多少少水。金寶湯飲落去係有陣羶羶地既味,如果出面 D 食肆用金寶罐頭湯,好易分辨得出。不過,佢呢隻就沒有了果陣羶味。如果自己加舊蕃加同埋薯仔,就好似係一煲自己煲既羅宋湯咁,咪道唔錯。不過呢,佢都幾重味精,飲完係口乾既。

不過呢,佢都幾重味精,飲完係口乾既。
$16 (其他)