2021-11-10
行開誠品書店,見到有呢間睇落好高級既,所以就去試試。入到去,店員安排左一個可以睇到海景既位置,chill~平日既夜晚,餐廳人流唔算好多,就因為甘樣,呢一餐飯食得好寧靜,傾下睇下海景甘去品嘗美食。野食價錢中等,係呢個位置黎講,可以接受。Spicy crab meat pasta : 蟹肉份量都幾多,意粉屬於比較粗身,辣味唔重,同蟹肉混合埋一齊食,口感好豐富,意粉都煮得恰當,都唔錯。Crab & burrata cheese pizza : pizza 底係薄脆,滿滿既芝士包住啲蟹肉,用料好豐富,食完一啖又想食一啖。意大利橙汁 : 橙汁係一樽甘上枱,比我地自己倒,睇住個海景甘用紅酒杯飲橙汁,真係好寫意。另外值得一提嘅係,餐廳真係好有心思,喺水入面加咗備長炭。可惜今日去到波士頓龍蝦意粉售罄,下次去一定要試一試另外呢間餐廳仲有一啲甜品,例如係曲奇,睇落去都好吸引。呢間餐廳可能唔係開係太顯眼地方,所以佢既優點有少少埋沒左,有興趣食呢啲野既人,可以去試。
野食價錢中等,係呢個位置黎講,可以接受。