餐廳: 方叔叔重慶老火鍋 (創紀之城五期(apm))
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-03-17 1019 瀏覽
💛好味指數:4.8/5💛💜回頭指數:4.8/5💜方叔叔嘅火鍋一向高質,選擇種類多😍原來APM都有分店😝真係越開越多。最欣賞餐廳會準備一次性圍裙和紅棗雪耳糖水暖胃☺️🔸重慶麻辣鍋&養生花膠雞鍋重慶麻辣鍋係呢度嘅必點湯底,麻香充足,聞到都覺得好香🌶養生花膠雞鍋放咗唔少雞肉同花膠,非常健康又滋補🐥🔸腦花豬腦花唔係間間打邊爐都有得食,勁中意腦花嘅口感🤣🔸蔬菜類基本上雞湯配蔬菜係最夾,尤其係吸味嘅嘢😈所以點咗勁多菜😝競選咗幾隻必食蔬菜:包漿豆腐、鮮腐竹、竹笙、蘿蔔包漿豆腐好特別,每次都會點☺️唔係平時嘅滑豆腐,而係好似有餡咁😂鮮腐竹真係好新鮮,竹笙同腐竹吸灑雞湯精華,勁好味👍🏻蘿蔔味道鮮甜,薄片最適合打邊爐😙🔸珊瑚蚌、貴妃蚌兩款蚌都好新鮮,味道鮮甜爽脆,大約30秒就食得,必食海鮮之選🐚🔸千絲柏葉呢種切法有口感,建議配麻辣湯底,食爽口感覺和麻辣的刺激感😋🔸鴨血麻辣湯底同鴨血係不可分割,鴨血吸收咗麻辣嘅香味,必點‼️🔸紅糖糍粑配黃豆粉,口感煙煙韌韌😙做法同以往食開嘅唔同咗,糍粑入面夾住黑糖,好食過之前🤤點咗半份紅糖糍粑,覺得唔夠喉🤣🔸水仙烏龍檸檬茶飲品大杯️又解辣,味道清新配火鍋都好夾🍹🐻總結人均大約$40
💛好味指數:4.8/5💛
💜回頭指數:4.8/5💜
🔸重慶麻辣鍋&養生花膠雞鍋

🔸腦花
豬腦花唔係間間打邊爐都有得食,勁中意腦花嘅口感🤣

🔸蔬菜類
鮮腐竹真係好新鮮,竹笙同腐竹吸灑雞湯精華,勁好味👍🏻
蘿蔔味道鮮甜,薄片最適合打邊爐😙
🔸珊瑚蚌、貴妃蚌

🔸千絲柏葉
呢種切法有口感,建議配麻辣湯底,食爽口感覺和麻辣的刺激感😋
🔸鴨血
麻辣湯底同鴨血係不可分割,鴨血吸收咗麻辣嘅香味,必點‼️
🔸紅糖糍粑

🔸水仙烏龍檸檬茶
飲品大杯️又解辣,味道清新配火鍋都好夾🍹

🐻總結
人均大約$400左右,環境同服務都幾唔錯嘅重慶火鍋👍🏻👍🏻

📍 方叔叔重慶老火鍋 (apm) (觀塘)
觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)5樓L5-2號舖