2023-07-31
Intro: 觀塘嘅樓上店真係有好多隱世嘅食店,而以前番工一直都有幫襯呢一間西餐店,上次就試左佢地嘅扒餐同鰻魚飯,覺得呢到性價比真係好高;之前佢地宣布重開,餐單價錢貴左少少(要加一),但都值得去食!而平時真係唔多人食,近排星期六日都唔開;呢到嘅環境好舒服,裝修主打希臘風,夜晚真係可以坐好耐架。 ___________________🍽 蒜香煙鴨胸雜菌炒意粉+餐湯/薯仔沙律+熱飲💰 63 (凍飲+2,須加一) ⭐️ 8.25/10✍🏻 雖然個碟令人感覺份量唔多,但其實好多塊鴨胸,碟嘅容量都好多;✍🏻 意粉炒得一啲都唔乾,應該落左橄欖油黎炒,再加蒜蓉粒炒得好香;✍🏻 煙鴨胸唔老,肉汁好豐富但有少少油膩;✍🏻 雜菌姐係磨菇,夾埋蒜蓉炒得好香。🍽 香辣西西里紅醬美式腸長通粉+餐湯/薯仔沙律+熱飲💰 63 (凍飲+2,須加一 )⭐️ 8.25/10✍🏻 成個意粉都係紅色,有五片幾厚嘅美式腸,長通粉嘅份量都好多;✍🏻 蕃茄粒伴隨長通粉咁炒,酸酸甜甜又帶點辣,長通粉乾濕程度岩岩好;✍🏻 個人更愛呢款嘅意粉,口感同味道都好豐富。___________________🏠 My boat📍 觀塘駿業街64號南
🍽 蒜香煙鴨胸雜菌炒意粉+餐湯/薯仔沙律+熱飲
💰 63 (凍飲+2,須加一) ⭐️ 8.25/10
✍🏻 煙鴨胸唔老,肉汁好豐富但有少少油膩;
✍🏻 雜菌姐係磨菇,夾埋蒜蓉炒得好香。
🍽 香辣西西里紅醬美式腸長通粉+餐湯/薯仔沙律+熱飲
💰 63 (凍飲+2,須加一 )⭐️ 8.25/10
✍🏻 個人更愛呢款嘅意粉,口感同味道都好豐富。
🏠 My boat
📍 觀塘駿業街64號南益商業中心6樓C室