2023-06-09 21 瀏覽
今日出開去觀塘做野,經過見到le一間魚生飯專門店🍚,甘多選擇而且天氣甘熱,真係好吸引,所以外賣返屋企同屋企人試試~🌟北海帆立海老丼🦐上面舖滿刺身,帶子經過炙燒,帶少少焦香,整體刺身分量都多,裏面共有3款蝦🦐(牡丹蝦、赤蝦同甜蝦),全部都好大隻,而且食埋蝦頭無苦味就知佢地選材十分新鮮~!🌟比目帆立丼揀le個係因爲裏面有我最愛的左口魚裙邊🤤!見到果下真係有驚喜,因爲真係好厚身同大舊!食落係滿滿的油脂味道,超滿足😋!這一款的帶子有4塊,真係好足料!每碗魚生飯裏面都有一塊厚燒玉子同青檸🍋,配搭起來不是一味得肉,十分清新。掀開刺身先發現原來每碗飯面都有蟹籽🟠喺裏面,加埋Wasabi 都係鮮磨的,真的有驚喜~整體而言十分推薦🌟,收工去買回家食都十分方便,而且餐廳有堂食空間🪑,如果在附近上班既朋友仔Lunch去堂食都ok!

🌟北海帆立海老丼🦐

🌟比目帆立丼