2017-05-19 173 瀏覽
今日下晝游完水好肚餓,醒起觀塘apm隔離開左間日式放題,於是決定同女朋友去試下。5點半就去到,唔使等即刻入得去到先知,原來唔係普通日式放題,佢仲包埋磯燒任食,每張枱都已經放左個燒爐係度。首先,每枱都會上個刺身船,乜都有,唔駛自己order,坐低一陣已經即刻有得食全部新鮮肥美,個人最鐘意帶子同海螺,基本上我地兩個食完個刺身船已經唔需要再另外order刺身,份量十足。同好多放題一樣,飲品都係任飲自助,但佢地嘅飲品款式多到嚇左我一跳!連清酒都有一邊食刺身,其他order嘅野都好快上枱,基本上全程所有野由order到上枱都唔超過15分鐘,總之張枱都無吉過。任食磯燒有扇貝,生蠔,大蜆等等海鮮,全部大大隻!有說明教你點燒,又有鹽同清酒俾你自己加。仲有佢地d壽司都唔錯,賣相精美,材料新鮮,飯又唔會死實,雖然人地話放題食壽司唔抵,不過我地都食左唔少另外仲有好多唔同品種嘅野食,樣樣質素都唔差,全部新鮮熱辣,唔會好似其他放題咁只係某幾樣好食,個人特別鐘意嘅仲有泰式生蝦,羊架最後仲有我鐘意嘅雪糕環節!這間又係以款式多取勝,唔同款式嘅雪糕雪條都有!總括來說,絕對係性價比高的一間放題,而且坐得舒服,係旺角的放題

仲有佢地d壽司都唔錯,賣相精美,材料新鮮,飯又唔會死實,雖然人地話放題壽司唔抵,不過我地都食左唔少
海膽親子花之戀

總括來說,絕對係性價比高的一間放題,而且坐得舒服,係旺角的放題環境絕對無得比,相信係觀塘,唔係,係九龍東都暫時無對手。
2017-05-17
海膽親子花之戀