2020-07-15 518 瀏覽
「境」係無意中發現的日式Fusion菜餐廳,最大特色係竹炭麵包(下面有介紹),可以媲美Outback黑糖麵包,兩間嘅餐前麵包一樣好出色👍🏻☻竹炭麵包 (free)呢個係餐前麵包,超級好食,店員介紹竹炭麵包係用橄欖油,蒜蓉,仲有幾種材料做,食落勁鬆軟,又有少少香料味道,我哋食完一個,即刻又叫多一個黎食!(仲有得獨立買走咖,每個$38)☆ Pan-Roasted Miyazaki Pork Fillet $218店員推介烤焗宮崎豬,肉質粉白色,好鮮嫩,每啖咬口都有微微肉汁滲出,加上擺盤好靚,連伴碟嘅薯蓉都好滑身,推介👍🏻☆ Fried Rice $158日式炒飯材料好豐富,有細細粒帶子仔,有乾蝦碎,又有菜粒,但味道未到好出色,同埋炒飯少少偏油,炒得唔夠乾身,可以改善!竹炭麵包同宮崎豬都係推介,加上店員服務優質,主動介紹食物同問我地食物質素如何。不過餐牌只係得文字,要上openrice睇菜式圖片,如果餐牌有埋圖片就更好!

☻竹炭麵包 (free)
(仲有得獨立買走咖,每個$38)

☆ Fried Rice $158

2020-07-10