2022-09-20
有日約左朋友去觀塘海濱做運動,一心上網搵下有無餐廳可以食下小食,飲杯野上網見到呢間幾好就直接去左walk-in!Weekday 下午時間所以唔算好多人,環境幾好,又大,樓底又幾高。有室內同室外選擇,原來仲可以帶寵物怕熱嘅我選擇左坐室內一坐低就叫左兩杯野飲Lemon Drop酸酸地少少苦,酒味較濃Mixed Berries Mojito成杯野好多莓,唔太甜,所以好岩女仔飲!解渴非常好炸牛肋條呢個非常驚喜一上檯我以為係棒棒雞,原來佢係牛店員有講解呢味菜式造法步驟非常繁複,是用心製作之一道菜輕輕咬一口,已經見到牛汁,而家牛肋條外脆內軟,有肉汁又帶有香脆的外皮,非常滋味西班牙小辣椒呢排實在食得太少綠色食物好難得餐廳有一道小食除咗沙律係可以滿足到我小辣椒係有用鹽同糊椒調味,所以絕不馬虎,食得開心香辣棒棒雞一上檯就聞到陣陣香辣味,有種譚仔個隻辣又有種泰式辣醬個隻味咁啖啖肉,非常香口又滋味最重要食完飯仲可以出去海濱公園影下相、打下卡
上網見到呢間幾好就直接去左walk-in!
怕熱嘅我選擇左坐室內一坐低就叫左兩杯野飲
Lemon Drop
酸酸地少少苦,酒味較濃
Mixed Berries Mojito
成杯野好多莓,唔太甜,所以好岩女仔飲!解渴非常好
炸牛肋條
西班牙小辣椒
香辣棒棒雞
最重要食完飯仲可以出去海濱公園影下相、打下卡