2021-09-07
今日黎開觀塘區,聽聞好多樓上美食鋪,就順便同男朋友食埋個晚飯 搵到呢間Bella Shine, 網上已經見到佢有個二人套餐好抵食餐廳地方好大,環境闊落,座位都好多,我地黎到即時就可以入座簡約既擺設,都好match成個裝修風格廚房係半開放式,可以睇到煮野食既過程,衛生程度有保證。另外有一大塊黑板,寫住二人餐有6折優惠我地就直接簡左食二人餐$598 六折優惠,有一個沙律,餐湯,主菜,意粉,飲品同甜品main course B 西班牙黑毛豚鋤扒配黑啤燒汁Pasta3)蒜香白酒煮白蜆扁意粉南瓜湯連蒜蓉包,雖然味道稍淡,但整體黎講算唔錯煙三文魚紅菜頭沙律配胡麻汁沙律,有個靚靚既三文魚花,無論打卡定味道都沙律菜幾新鮮,有紅菜頭,粟米,蕃茄仔等等配料,有驚喜,份量亦多蒜香白酒煮白蜆扁意粉意粉份量唔算多,但蜆就算偏多,意粉同蜆既比例差唔多有一比一一上菜就飄來濃濃既蒜香,蜆肉亦新鮮建議店家可以增加意粉既份量西班牙黑毛豚鋤扒配黑啤燒汁黑啤燒汁好入味,食到真係有啤酒味幾特別黑毛豚鋤扒比想像中薄,不過份量好多,起碼有4大塊,肉質亦唔錯 軟硬適中豬扒加上黑啤燒汁一齊食,感覺上好似一邊飲住啤酒一邊鋸扒咁,風味十足
餐廳地方好大,環境闊落,座位都好多,我地黎到即時就可以入座
簡約既擺設,都好match成個裝修風格
廚房係半開放式,可以睇到煮野食既過程,衛生程度有保證。
另外有一大塊黑板,寫住二人餐有6折優惠
我地就直接簡左食二人餐
main course
B 西班牙黑毛豚鋤扒配黑啤燒汁
Pasta
3)蒜香白酒煮白蜆扁意粉
南瓜湯連蒜蓉包,雖然味道稍淡,但整體黎講算唔錯
煙三文魚紅菜頭沙律配胡麻汁
沙律,有個靚靚既三文魚花,無論打卡定味道都
蒜香白酒煮白蜆扁意粉
意粉份量唔算多,但蜆就算偏多,意粉同蜆既比例差唔多有一比一
一上菜就飄來濃濃既蒜香,蜆肉亦新鮮
建議店家可以增加意粉既份量
西班牙黑毛豚鋤扒配黑啤燒汁
幾特別
玫瑰紅茶奶蓋
同坊間飲到既手沖飲品差不多
芝士蛋糕內有提子乾,但都唔會太甜。
泡芙好味
總結黎講,環境有格調,價錢唔算貴,服務員態度好,性價比都高
下次再黎觀塘依頭都會再試