2025-06-15
前日同包包去咗觀塘嘅 @ichijuissai食晚餐🥳過二人世界❤️餐廳主打簡約日式洋風輕食🍴 店內設計貫徹簡約日式木系風格 帶俾人一種溫馨舒服嘅感覺✨🍃特選肥牛壽喜燒🍃湯底甜鹹平衡👍🏻醬油香濃 滲透哂肥牛🐮同豆腐 仲有吸汁力max嘅芋絲同娃娃菜😍牛肉片雖然唔係頂級A5️⃣但勝在嫩滑唔韌 蘸埋生蛋液🥚更滑溜✨🥳🍃一汁一菜和牛羅宋湯🍃羅宋湯超足料🍲飲到啲牛肉粒同埋蕃茄蓉仲有啲蔬菜🥗好濃味 酸酸甜甜好開胃🥰而且質地濃稠 除咗可以當湯飲之餘仲可以當汁撈飯😍🍃日本白桃意式奶凍🍃嫩滑奶凍上放有香甜多汁的白桃果肉🍑賣相精巧可愛☺️每一口都充滿清新果香和濃郁奶香🍼🍃喫茶店雞蛋布丁🍃日本cafe一定有嘅布丁🍮好鍾意佢嘅焦糖汁😛唔會死甜😙有少少甘口💖布丁質地幾實淨 落咗好多雞蛋🥚感覺Q彈 食落有陣陣蛋香🍃100%日本產蜜柑汁🍃原本以為好似普通果汁咁死甜🥹結果完全唔係❣️❣️果汁味道清新 唔會太甜 酸酸地好開胃👍🏻👍🏻包包飲咗好多啖🤣🤣
🍃特選肥牛壽喜燒🍃
🍃一汁一菜和牛羅宋湯🍃