2021-05-22
我個人好鍾意周圍去揾小店食,除了可以發掘新味道,仲可以唔洗咁悶。早排去了觀塘東廣場食飯,見到係最入的位置開了間幾decent的餐廳,而且見Menu都幾岩食,所以就決定試試!雖然係平日,不過晚餐時間都係要等一陣。餐廳係QR Code落單,我們2人就叫了一碟意大利飯,同埋一份Burger。Burger Menu中有三個選擇:牛肉、軟殼蟹、未來肉。我二話不說就揀了軟殼蟹牛油果漢堡!!牛油果比我想象中多,而且除了有Creamy的口感,廚師仲會留返少量牛油果粒。成個漢堡厚厚的,份量唔少。特別一提的係隻軟殼蟹唔細隻之餘,仲幾厚肉!隻蟹炸得香脆,又唔會太油膩,味道唔錯!煙雞胸羅難勒青醬意大利飯,食落有陣陣的芝士同香草的味道。意大利飯粒係較軟身的口感,加埋Creamy的醬汁,食到尾都幾飽。蜂蜜水果阿里山金萱烏龍茶唔只好睇,飲落仲唔錯!清甜的蜜糖水,加埋少少生果的香氣,飲落好清新。我鍾意杯意式咖啡蛋糕奶昔無沙冰的口感,甜甜的咖啡味,加埋香滑的忌廉,應該好多女仔都會好鍾意。MENU==============================我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評
MENU
我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)