2021-12-08 30 瀏覽
Wonderful Restaurant (觀塘)••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:•Lunch Set 甘筍啫喱洋蔥湯大黑菌蘑菇意大利飯 $128美國IBP肉眼(牛肉燒汁)$188凍檸茶••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:觀塘工廠大廈真係好多好嘢食,好多隱世小店都係工廠入面,今次試吓呢間主打西餐嘅wonderful restaurant,坐低慢慢同朋友傾吓偈食吓飯!今次食咗佢哋嘅lunch set,lunch set包一份前菜、主菜同飲品,食物方面好明顯有俾心機做,值得一讚。以甘筍啫喱為例,呢款前菜唔係到到都有,對於第一次食嘅我嚟講感覺好新鮮,幾得意,食落涼涼地甜甜地,帶甘筍味,我自己本身唔食甘筍但都好鐘意呢道菜,連旁邊模擬甘筍本身嘅葉都係餐廳專登炸其他蔬菜而成,唔單止有視覺效果,仲多咗一種口感享受。洋蔥湯都唔係行貨,湯入面非常之多洋蔥,配上一塊鋪滿芝士嘅法包,鐘意芝士嘅人一定好滿意!嚟到主菜,先
Wonderful Restaurant (觀塘)
♥️餐點:
•Lunch Set
甘筍啫喱
洋蔥湯
大黑菌蘑菇意大利飯 $128
美國IBP肉眼(牛肉燒汁)$188
凍檸茶
♥️食評:
嚟到主菜,先講意大利飯,意大利飯雖然份量唔算好多,但真係誠意十足,面頭有兩隻大啡菇,而且入面仲有勁多勁多蘑菇,真心未食過咁足料嘅意大利飯,而且呢個意大利飯係一上枱就勁香,飯有吸收到啲醬汁嘅味道,都幾推介呢道菜。
最後試埋肉眼,望落都大塊,而且啱啱好五成熟,夠juicy,唔韌,好快就一啖接一啖咁食晒,幾滿足。
Wonderful Restaurant (觀塘)
觀塘觀塘道396號毅力工業中心2樓F號舖