2023-07-17
【雷門為食街 Layman's Yummy Guide】 星期一放工再去觀塘工廈試餐廳/Cafe~Book咗8點,去到只得半個場有客人,我哋已經係全晚最後一枱入座~ 晚上只有Dinner Set Menu,無得散叫主食~ 我哋叫咗最平的兩個Set $368......👧🏻🍴Relish @ 觀塘鴻圖道63-65號鴻運工業大廈5樓B號舖先來柚子梳打~前菜4選1:明太子大蝦香蔥吞拿魚蓉他他伴脆米通・田園沙律 >>> 米通同蝦都夾,不過唔太食得出明太子~前菜4選1:醬油烤北海道豬腩伴烤茄子蓉・烤雞脾菇・油浸乾蔥肉・日本枝豆 >>> 豬腩好腍,但有少少羶味!Dinner Set 牛肝菌水牛芝士和牛肉醬自家製意粉 $368 意粉同水牛芝士都比較硬身, 個汁酸甜度適中~Dinner Set 香煎鵝肝紅花大啡菇意大利飯 $368 啡菇厚切又Juicy, 有驚喜! 意大利飯都好食~季節限定甜品Chocolate TartDinner Set跟的甜品, 朋友話係最出色lol >>>如果想食Tiramisu可以加多少少錢要!
柚子梳打
(前菜)明太子大蝦香蔥吞拿魚蓉他他伴脆米通・田園沙律
(前菜)醬油烤北海道豬腩伴烤茄子蓉・烤雞脾菇・油浸乾蔥肉・日本枝豆
(主食)牛肝菌水牛芝士和牛肉醬自家製意粉
(主食)香煎鵝肝紅花大啡菇意大利飯