2022-07-12 30 瀏覽
今日去左觀塘apm行街,之後就搵下附近有咩好食。上網見到有一間唔錯既西餐廳 - “i kitchen”,就決定去試下先。餐廳位於觀塘apm附近,步行大概3分鐘,都算方便。餐廳地方唔算大,裝修企理,幾有氣氛。-南瓜忌廉湯😋南瓜味重,真材實料,唔會話好淡味,加左忌廉個南瓜湯更加滑,湯本身唔算好厚身,如果太厚太杰會令到個肚無位食主菜。有餅乾一齊食又會多一個食法。-澳洲穀飼牛肉眼配松露燒汁😋主菜叫左澳洲肉眼扒,首先賣相非常吸引,擺碟好有心思,配菜下面既醬汁都好好食。牛扒要左5成熟,廚師處理得啱啱好,肉眼扒既脂肪煎完更加香口。松露燒汁味道非常濃郁,絕對係一試難忘。-特飲😋是日特飲係芒果茶,我起初以為係芒果味茶包熱茶,點知係芒果冰茶,偏甜,但係味道可以既。******************************😋好食 | 😐可以 | 🥵 難食評分 : 6.5/10簡評 : 睇得出廚師係有心機去煮,唔錯既本地西餐廳。
南瓜忌廉湯😋
澳洲穀飼牛肉眼配松露燒汁😋
特飲😋
😋好食 | 😐可以 | 🥵 難食
評分 : 6.5/10
簡評 : 睇得出廚師係有心機去煮,唔錯既本地西餐廳。