2018-12-05 297 瀏覽
之前觀塘返工久唔久都會食開呢間豬扒米線,今日難得重回舊地梗係要回味下啦~~~正如間鋪名一樣《臻味豬扒酸辣米線》,豬扒米線當然係重點推介!印象中麵(豬扒麵+雞翼麵)叫雙拼麵係冇咁抵嘅所以我就同朋友一人一碗單併再開心些牙,就變成一碗豬扒雞翼雙併麵🤣無食咁耐豬扒仍然無得輸,好惹味,煎得夠香又唔會太un,雞翼係美極味雞翼,唔會太乾爭爭,米線好咬口,花生蔥酸辣調味剛好,唯一美中不足係今次湯底偏油(應該因爲啲酸辣酸菜),令我有啲卻步😅整體黎講係價錢抵食又好味,如果可以改善下‘不’酸辣酸菜時唔好‘不’咁多油,隔一隔先上碗的話應該會好啲!順帶一提,呢度啲野比較味濃,食完個口易有味/衣物亦易有油煙味,如果食飯後有特別活動要去/見特別人的話要小心留意喔😏🙊🙊🙊