2023-11-01
🎀觀塘。工廈素食肉食餐廳🌱出色份量感甜品🍨🎀🪄店名* #EFG #EatForGreen🔮地址*觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座3樓P室 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$400.4 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_觀塘剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵成個月無黎觀塘 今次都係去翻駱駝漆工廈 見到呢一間有好多人介紹話味道唔錯 所以就黎試下😙餐廳環境都係好木系感 裡面都有少許綠色裝飾品 我見到有好懷舊既風扇燈 正題都係工業風mix木系為主😉🍽️食物質素🍽️呢一間餐廳主要系提供平價又健康既套餐比我地呢啲忙碌既都市人都可以得到均衡飲食💕同埋都有各種素食提供 等素食者都可以享受美味😆不過我地今次就無試到素食餐單 下次有機會可以再試~👀評分💖💖💖💖🪄超厚炸豬扒配溫泉蛋$108超飽腹份量 超過4cm超厚豬扒 上菜既時候我都呆左😯豬扒採用慢煮方法煮熟後再炸 炸皮金黃香脆 肉質厚實有肉汁😜超有滿足感😍溫泉蛋好有動感 介開仲會流出邪惡蛋漿 超送飯 而且配有適量沙律菜 令整體膩感減少~👀評分💖💖💖💖
🪄店名* #EFG #EatForGreen
🔮地址*觀塘開源道60號駱駝漆大廈第三座3樓P室 🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$400.4 已加一 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🍽️食物質素🍽️
🪄超厚炸豬扒配溫泉蛋$108
👀評分💖💖💖💖💖
🪄清酒蜆肉意粉加配套餐$88+$38
本身對呢一款無咩期待 以為好普通😂點知十分之出色!五星推介✨份量超大碟 香氣撲鼻 意粉系用左扁意粉 好特別😋 蜆肉都有好多舊 仲要全部都係超大 鮮味極濃鬱又冇沙 呢個價錢黎講真係十分之抵食😍不過對於我黎講有啲辣~ 可以加38蚊就配埋餐湯,脆多士及沙律tim🙂
🪄炸雞翼$38
總共有四隻 每一隻雞翼都係好大隻 食得出系生炸 所以好夠肉汁 外皮薄身香脆 勁正✨
👀評分💖💖💖💖
🪄飲品-巨峰提子梳打$14(套餐加配飲品半價)
飲品甜度啱啱好 幾啱我口味 而且夠大杯 十分解渴😆
👀評分💖💖💖💖💖
🪄蜜瓜刨冰$78
估唔到呢度嘅甜品都幾出色喎 甚至比起出面甜品舖更為優秀 份量上已經係超級足夠 好似食極都仲有😂 賣相都係好靚好適合打卡 蜜瓜勁甜勁脆 雖然佢個刨冰唔係棉棉冰 但係都唔會好硬😯甜度適中✨
(5個💖為最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️