2016-05-18
見到網上有介紹呢間buffet~ 話$329包加一仲任食8款生蠔!!感覺上超抵~ 係咁意睇下openrice見好評如潮⋯所以打去book位~之後先發現openrice有人話d好評係試食活動⋯有人又cm話食到腸胃炎⋯又多左幾篇負評⋯但食過同一酒店集團既forte覺得幾唔錯~~ 擔心左成個禮拜到底係咪伏⋯心大心細要唔要cancel booking.... 最後都係決定親自去試下真假🤔🤔 Buffet正式開始係六點半⋯我地六點三到左~ 都好好咁安排我地入座等下~ 環境幾舒服~ 暗暗地有少少情調 (但點解要有情調呢?😂😂) 攞野食既地方一眼望晒~ 唔算太多~ 到正式開始⋯全場都未坐夠一半~ 生蠔作為搶手之物⋯已經好快形成左一條人龍 🙈🙈🙈 本身睇食評已經知只係八款揀四至六款供應⋯但今次得兩款: coffin bay and Ireland 😞😞 有少少失望😞😞😞 得一個師傅開⋯但佢已經好努力都幾快手~ 好快都成功攞左3隻😁😁 唔算太大隻~ Ireland 比較淡味~ coffin bay 海水味重好多!細細地但算肥滿~ 蠔邊爽口蠔身鮮甜😋😋 overall d蠔好新鮮好正!至於好多人話要排好
至於好多人話要排好耐~ 以我觀察⋯即使由7點幾後全場坐滿⋯成晚都係keep住5-10人排⋯得一個師傅⋯average排5分鐘內都有⋯我個人覺得可接受~ 咁啱坐個位望住生蠔條隊⋯趁冇咁多人就出手~ 成晚我encore左5次😁😁朋友都encore左7次😝😝😝到八點幾九點⋯變左有2個師傅開⋯直頭唔駛排隊添⋯不過當時都飽到食唔落🙈🙈
試左魚生⋯唔係特別好食 🙈🙈 相都冇影😂😂👋🏻👋🏻
蝦好多好多長腳蟹好多好多青口!蝦好鮮甜~ 長腳蟹都幾大隻!鮮甜啖啖肉😋😋 encore左唔少😁😁 職員都好勤力成晚不斷refill海鮮~~
熱盤行貴精不貴多路線 👍🏻👍🏻👍🏻 咁都好😝😝 太多都食唔晒 🙊🙊🙈🙈
另外係鎮江骨👍🏻👍🏻 未食已經聞到醋香味☺️☺️ 酸味同甜味夾得剛剛好~ 肉又炆得夠腍👍🏻👍🏻
其他熱盤仲有清蒸海上鮮 (只係第一輪⋯食晒就換左做咩豉椒蒜泥蒸茄子) 仲有咖喱~ 跟飯我又唔想食🙈🙈 有薄餅俾我就好喇 😝😝😝 仲有即煮粥粉麵 😱😱 另外好似有人煎野?!?! 排蠔見到但之後唔記得去望下😂😂
甜品櫃係入口~ 排得好整齊👍🏻👍🏻 d cake切到一口既size非常貼心👍🏻👍🏻平時有d buffet切到一slice咁大舊好難試太多款🙊🙊
其他大路甜品例如cheese cake... 慕絲...牛奶布甸...奶凍...泡芙都有~~
呢度服務唔錯~ 收碟好快手👍🏻👍🏻 又好主動黎斟水~~
用埋Openrice coupon 只係$319一個人!buffet黎講好抵!亦親身印證左呢度唔係伏😝😝 (哈哈冒住可能會腸胃炎既風險黎架🙈🙈)