2025-05-19 13 瀏覽
Weekend帶埋小朋友一齊去上水泰國菜,菜式選擇多,而且價錢大眾化,相當有驚喜泰式咖哩炒大頭蝦 │ 5月特別優惠$99我一見到就即時心心眼,勁大隻大頭蝦,蝦肉鮮甜彈牙,咖喱味香濃惹味金磚蒜蓉包 │ $40/2件蒜蓉包六面外層都香脆金黃,入面依然可以保持鬆軟,配有兩種咖喱汁,我個人特別鍾意青咖喱汁,濃郁咖喱香氣帶微辣,食過真係會一啖接一啖炭燒沙嗲串 │ $88串燒有豬同雞兩種選擇,燒得夠香口,但係肉質仍然保持非常軟腍,沙嗲香濃惹味,小朋友不停食完都舉起手指公話仲要食青檸蒸烏頭 │ $138每次食泰菜都必點,呢度味道相對比較溫和,唔會太酸或者太辣,越食越開胃馬拉盞炒通菜 │ $88Morning Glory 都係每次食泰菜必點,通菜新鮮爽脆,馬拉盞味道恰到好處唔會太鹹本身見到仲有好多款泰式甜品都想試下,不過今次實在食得太飽,下次一定再約多幾個朋友一齊去先得

泰式咖哩炒大頭蝦 │ 5月特別優惠$99

金磚蒜蓉包 │ $40/2件