2024-10-29 184 瀏覽
餐廳位於尖沙嘴,佔地4000呎,主打日式燒肉料理,除此之外更有海鮮、主食、小食、飲品同期甜點供應。雖然係單點但價錢經濟實惠,叫多幾碟都唔怕肉赤,適合約朋友仔嚟聚餐😆前菜有和風柚子凍蕃茄,味道酸甜十分開胃、薯仔沙律堆到成座山咁,入口綿密,醬汁足夠,食到舔舔脷。枝豆無額外調味,感覺更健康,不過重口味人士未必適合,可自己額外加鹽調配。值得一讚係個小食,粟米天婦羅都係第一次見,店員喺隔離即場製作,要啲時間請耐心等候🤣 外層酥脆,粉漿薄身,粒粒口感,都幾唔錯。另外有牛油蜜糖蕃薯條,甜甜哋唔覺唔覺就食晒。必點之選有九宮格燒牛盛合,睇得又食得,集合九款牛肉,啱晒有選擇困難症同貪心嘅大家。個人喜歡和牛赤身同極黑和牛,入口即溶,鮮嫩多汁,記住睇實個火,唔係嘅話會嘥咗塊肉。其他肉類都唔輸蝕,豬頸肉厚度啱啱好,肉質爽口彈牙、柚子漬雞肉山超級大份,肉質嫩滑多汁,啖啖肉好滋味。手羽有四件,可以自己拆開變單邊骨,更加容易燒。甜品方面要咗菠蘿,八大件自己燒,燒至微微焦香,酸甜開胃又無渣,如果配埋蜜糖就好啦。另外有柚子檸檬芝士蛋糕,入口細膩,甜甜哋,正常發揮,過過口癮,為呢餐做個完美嘅Ending。