2022-12-09 97 瀏覽
📌茶舍餐廳裝修同餐牌偏向Café路線,有意粉、pizza、西式扒類、蛋糕等,價錢卻十分親民,吸引唔少街坊支持✴️鰻魚蛋包飯蛋包飯賣相吸引,金黃嘅炒蛋滑嫩有蛋香🍳外賣亦唔影響炒蛋嘅質素🤍日式鰻魚厚肉多汁,醬汁甜甜哋,送飯一流驚喜嘅係佢地用珍珠米,口感更提昇✨✴️鰻魚炒飯炒飯上鋪滿木魚絲,充滿日式風味,配料有鰻魚、雜菌同粟米粒,調味以醬油為主調,食落咸香惹味,感覺豐富✴️常餐沙嗲牛肉湯公仔麵+腸仔炒蛋丹麥酥丹麥酥唔係好多地方食到,令常餐變得更加吸引🍞配香滑炒蛋同腸仔,簡單美味沙嗲牛肉味道香濃份量都唔少,貼心位係湯會同麵分開,外賣都唔怕啲麵變淋晒✴️原味芝士蛋糕 🧀原味芝士蛋糕口感細滑,唔太甜但又帶出淡淡嘅芝士味,小小ー件作為飯後甜點份量剛剛好✴️意大利粟子法式布朗尼🌰以紗織粟子鋪面,鍾意栗子嘅朋友必定鍾意,栗子蓉香甜綿滑,食落有栗子獨有嘅香味,同內裡嘅忌廉&朱古力蛋糕配合得唔錯
📌茶舍

✴️鰻魚蛋包飯
驚喜嘅係佢地用珍珠米,口感更提昇✨

✴️鰻魚炒飯

✴️常餐