餐廳: 愛家素食 (PORT 33)
資訊:

2022-05-02 2248 瀏覽
愛家素食愛家素食的新蒲崗分店以輕食為主,餐牌分意粉、漢堡、墨西哥卷同麵類幾個系列,除咗堂食,店內亦有一組雪櫃賣素食產品,食飽飽可以順便shopping🛍.🌀菠菜蘑菇湯好香菠菜、蘑菇🍄味道,落足料製作,口感濃厚,好清新.🌀黑椒蘑菇素漢堡扒 $58麵包稍稍煎過,特別鬆軟,素豬柳漢堡扒、新鮮嘅沙律菜,配上惹味黑椒汁,感覺豐富而唔會覺得有罪惡感😋.🌀素魚柳漢堡 $68素魚柳漢堡包賣相吸引,素魚柳食落juicy,有豐富口感😋仲有氣炸薯波,好幸福🥰特別一提,點薯波嘅蕃茄醬同魚柳裡面嘅沙律醬都係自家製,誠意滿分💯.🌀朱古力慕絲杯一試難忘嘅朱古力慕絲😍朱古力味好濃🍫店員介紹材料有豆漿同純朱古力,好味得嚟又健康.🌀朱古力蛋糕杯蛋糕杯亦係絕素,無添加蛋奶成份有亞麻籽同意大利米,蛋糕口感濕潤,忌廉亦十分輕盈,好impressive,好味程度有點超出我對素食蛋糕嘅expection呢👍🏽
愛家素食

🌀菠菜蘑菇湯

好香菠菜、蘑菇🍄味道,落足料製作,口感濃厚,好清新
🌀黑椒蘑菇素漢堡扒 $58

🌀素魚柳漢堡 $68

🌀朱古力慕絲杯

🌀朱古力蛋糕杯

蛋糕杯亦係絕素,無添加蛋奶