2015-04-12 852 瀏覽
要係香港食日式吉列豬扒唔平,要過百。而哩間就價格親民,質素不錯。之前係旺角店都試過,今晚再試,發現menu加入左韓式泡菜烏冬,港式肉醬意粉咁,至啱貪新鮮嘅港人!首先叫左滑蛋吉列炸蝦飯。 上枱時感覺幾細碗,但食完都夠飽嘅。用上日本珍珠米,好有口感。四隻蝦,size唔算大,炸得乾身,不油膩。而且炸粉薄,蝦亦意外地清甜。不過可能一早炸起,外皮不夠脆。個滑蛋啱啱好,處於半熟狀態,加埋已有嘅洋葱汁撈飯就更好味!另一款係吉列豬扒泡菜烏冬。烏冬以石鍋上,而且份量都幾大。 烏冬亦用上日本貨,夠滑,烏冬煮得啱啱好,夠爽口彈牙。個泡菜湯好夠韓味,仲有滑蛋同洋葱,辣辣一鍋好惹味。另外吉列豬扒外皮炸得酥脆,豬扒唔會太厚太鞋。 好多時食店俾嘅醬汁唔夠,好鐘意哩到有豬扒醬同麻醬任你加,要幾多有幾多。每次食完都有現金券送,吸引人再幫親!
滑蛋吉列炸蝦飯$49
吉列豬扒泡菜烏冬$69