2022-10-23 29 瀏覽
今次去左天后食日本菜,餐廳門口擺放左一隻可愛既貍貓,另一邊還有户外座位,而家天氣涼左,坐户外都幾舒適,食物夠曬多元化,有鍋物、小食、串燒、拉麵、炸物、便當等等,價錢相當親民,簡直是一間平民版居酒屋。牛肉壽喜燒鍋牛肉份量都吾少,肉質軟腍,配菜有冬菇、金菇、娃娃菜、洋蔥同薯粉,全部都吸收晒壽喜燒既湯汁,甜甜地幾好味,本身係配白飯,我另外+$10轉烏冬。辛辣軟殼蟹煎飯軟殼蟹炸到外脆內軟,表皮灑左辛辣粉粉好惹味,醬汁可以揀肉醬汁或者咖喱汁,我地揀左肉醬汁,味道似肉醬意粉,煎飯表面微微火炙過,好似飯焦咁。荔枝煙肉卷/芝士燒大蝦/麻香燒帶子串/醬燒雞軟骨小丸子/鹽燒三文魚腩/肥牛竹筍卷/烤迷你甜番薯串/燒鰻魚/燒雞中翼/吉列廣島蠔黎居酒屋又點可以吾食串燒,串燒火喉控制得宜,吾會燒到好乾柴。檸檬梳打水蜜桃紅茶跟餐加$10就有飲品,非常抵呢!

牛肉壽喜燒鍋

辛辣軟殼蟹煎飯

檸檬梳打
水蜜桃紅茶
跟餐加$10就有飲品,非常抵呢!