餐廳: 富臨皇宮
資訊:

餐廳: 富臨皇宮
資訊:

2016-10-22 767 瀏覽
親戚擺大壽,今晚就去左沙田石門富臨皇宮慶祝估唔到石門一開就開幾間酒樓,而且大家都係主攻婚宴酒席,一入門口真係一望無際沒有柱阻擋視線,聽講可以連開一百席由於係壽宴,就沒有散叫,親戚就選擇左價值$2980餐單餐單裏既餸都過得去金裝乳豬拼盤,乳豬食落好脆,义燒肥瘦適中,其餘幾樣都可以,出奇地其他酒樓會用燒鴨而佢就用煙鴨胸,需然味道不同但食落都唔差白烚阿拉斯加蟹(1隻,约5斤),肉和蟹膏好多,清甜鮮味翡翠炒雙蚌,西芹爽脆,蚌肉爽口彈牙蒜茸蒸帶子,味道啱啱好帶子肉好大粒,咬落唔韌,粉絲吸晒d味,軟滑可口金湯百合燴遼參,因為現在大家都唔食翅,所以就想左d高貴既健康湯羹出來,食落味道唔太甜唔太鹹,據我故計有南瓜、百合、薏米和海參,海參和百合切到好細粒和南瓜變蓉易入口,而薏米用來增加翻個口感清蒸海星斑,全晚最好係條魚,大細適中,生猛新鮮,師父蒸個時間剛剛好,魚肉冇痴骨,食落嫰滑可口當紅脆皮雞,雞肉咬落唔霉,皮薄冇乜肥膏,但未去到超好食雲腿浸冿膽,沒有影相,因為類似上湯浸娃娃菜上面加小小雲腿絲,口感清淡生炒糯米飯,好好味好乾身唔太油膩另外將合時鮮果轉為壽包壽包,冇東海噤好食,太大個,麵粉和蓮蓉食落感覺唔
親戚擺大壽,今晚就去左沙田石門富臨皇宮慶祝
由於係壽宴,就沒有散叫,親戚就選擇左價值$2980餐單
餐單裏既餸都過得去
金裝乳豬拼盤

白烚阿拉斯加蟹(1隻,约5斤),肉和蟹膏好多,清甜鮮味

翡翠炒雙蚌,西芹爽脆,蚌肉爽口彈牙
蒜茸蒸帶子
蒜茸蒸帶子,味道啱啱好
帶子肉好大粒,咬落唔韌,粉絲吸晒d味,軟滑可口
金湯百合燴遼參
清蒸海星斑
當紅脆皮雞
當紅脆皮雞,雞肉咬落唔霉,皮薄冇乜肥膏,但未去到超好食

生炒糯米飯
生炒糯米飯,好好味好乾身唔太油膩

另外將合時鮮果轉為壽包
壽包
壽包,冇東海噤好食,太大個,麵粉和蓮蓉食落感覺唔太靚,不過呢個價錢有以上質素,算可以
題外話/補充資料: 可能新開張8日,人手暫時唔夠,而且個場裝修完無清洗,感覺地颤好多灰塵,好在冷氣系統唔覺有裝修完既氣味
2016-10-06
生日