2016-11-27 351 瀏覽
親愛既媽媽生日又到啦!為左近爸爸收工,我地book左係荃灣食放題,大鴻輝中心以前叫英皇娛樂廣場,個時已經夠晒多野食,我地book左7:30,超超超級多人排隊等lift!好彩細佬話電梯可上到3樓,直上!唔使排∼餐廳超級大呀 全層都係,店員好快手快腳,好位就有位坐啦!先order左一堆食物,我同細佬就衝出去自助吧度睇下有咩食啦∼有飲品,汽水,熱茶,沙律,水果,甜品任揀!正呀!先攞左啲甜品打頭陣,一口泡芙入面充滿雲呢拿,一咬好似爆出黎咁!仲有好少見既和果子,我最中意櫻餅和果子,呢個質地唔似一般和果子,係用糯米整架,入面有d豆沙,食落好黏口,好有口感,好煙靭!主菜黎啦,計過數由落單到等到都係等左7分鐘!無他的,因為呢度有超大個廚房!我眼見都成10個壽司師傅係度!我中意呢度啲油甘魚,好香可的甘味,係魚油味!賣相色澤又靚,邊位係血紅色架!另外呢度有種特別既刺身,章紅魚薄必伴柚子酢,章紅魚本身無乜味,但係加左柚子就精彩左好多!廚師的確切到好薄,柚子味就吸收晒,增加左章紅魚既味道,係清新既柚子味,難怪要分開放∼壽司都係一般放題啲壽司,蔥花吞拿魚腩海膽我比較中意,海膽同吞拿魚各司其職,大家都唔會搶大家既
壽司都係一般放題壽司,蔥花吞拿魚腩海膽我比較中意,海膽同吞拿魚各司其職,大家都唔會搶大家既味!火灸左口邊都極正,可能因為火灸,令左口魚變得薄身,做到入口即融!日式炒雜菇:炒得幾香,但咸左d,牛油粟米簡直無得輸!夠甜又夠大,但建議唔好好似我咁咁早叫,因為好頂胃,食完都飽左啲!白酒煙肉煮青口,白酒太多了嗎?覺得有d咸,但就好夠味,好入味!紅酒燴牛舌就堅係出色,先有濃濃既紅酒味,而且啲汁係杰的不是稀稀,牛舌好淋,軟軟地,咬時一咬就散開,連入面都充滿紅酒味架!
壽喜牛肉鍋,平時我食放題好少食鍋架,但係今次見到好想食,就試試,嘩,個湯底拍得住d牛X咁濃味!鍋內有菜,肥牛,冬菇,豆腐,如果加碗白飯就Perfect!可以撈汁XD!食到尾尾再叫埋雪條先,細佬就出去再攞沙律!上菜快,店員又會主動收碟,大大力讀呀要!下次老爺生日我識路啦!
10 分鐘 (堂食)