2019-12-15
2016 瀏覽
上網睇到呢間石門新開嘅西餐廳,知道係親子餐廳,所以就同小友嚟試吓。呢度有三款兒童車,餐具係可愛嘅一㗎玩具車,分別有沙律、通粉、生果和橙汁。一上菜小朋友就歡天喜地,因為餐具真係好吸引。另外每逢點一個兒童餐,就有一次免費嘅扭蛋機會,可以好到前台免費扭蛋。小朋友有得玩又有得食,真係開心到爆炸。大人嘅食物,我地點左招牌害怕,因為呢個菜式喺外邊真係好少有,湯🥣入面真是有蠔肉,非常濃郁,絕對愛蠔之人嘅必選。頭盤又點左健康之選嘅羽衣甘藍沙律,沙律菜非常新鮮,好清新,絕對係開胃之選。喺網上嘅食評,見到朋友強烈推介呢度嘅牛扒,所以我哋都點左一個紐西蘭肉眼扒,另外又有一個忌廉帶子菠菜天使麵。牛扒有好香嘅牛肉味,非常鮮甜, 肉質鮮嫩,好容易就切開。篇面逆轉得好,忌廉味同帶子配合得天衣無縫,非常美味嘅意粉。食西餐又點少得甜品呢,今次點左一個又係好少有嘅意大利檸檬🍋雪巴,非常Fresh嘅感覺,唔會太甜,非常令人難忘。呢間餐廳真係令人非常滿意驚喜,呢度店舖環境非常寬廣,下次可以拉大隊嚟食呢。