2017-08-27
一直好想試食璣燒放題上OpenRice見呢間咁多好評,相中食物質素又唔錯,加上有生日優惠晚餐每人唔過$250食晚餐,於是就試吓入到黎送一個海鮮拼盤我哋先叫咗放題食物邊食邊燒第一道菜已經令我哋感到失望首先係刺身,睇落色澤都幾好, 事實上都唔新鮮...帶子食落冇味,魚生非常薄,玉子更有小小怪味...只有鮑魚片比較正常再試埋壽司鰻魚壽司比較滿意, 帶子壽司上面有一層黑松露醬, 但係冇黑松露味..接著係每次放題必點的天婦羅(今次冇影到相)但客觀來說個D唔係天婦羅, 只能說係一堆炸物, 佢D皮厚到食2件都飽, 十分之失望開始食璣燒食物, 選擇得好少, 但如果好食都冇所謂....蝦就幾好食, 而帆立貝冇味, 我平時好中意食菇, 但覺得呢度ge好難食....蟹子沙律材料只有蟹子西生菜同埋沙律醬,有點單調燒菠蘿係今次放題最好食嘅菜式,鮮甜多汁由於放題食物同璣燒食物都不太吸引,結果叫左平時都唔會叫嘅粥填飽肚呢個蟹粥要反而味道OK至於甜品同飲品都有大量選擇,酒精飲品,汽水,解茶,果汁等都係任飲甜品, 更有10幾款雪糕雪條選擇,有好多都係未見過未食過嘅所以呢度並唔係食璣燒放題ge好地方,反而你飲下酒,食下甜
入到黎送一個海鮮拼盤
我哋先叫咗放題食物邊食邊燒
第一道菜已經令我哋感到失望
再試埋壽司
接著係每次放題必點的天婦羅(今次冇影到相)
蟹子沙律材料只有蟹子西生菜同埋沙律醬,有點單調
燒菠蘿係今次放題最好食嘅菜式,鮮甜多汁
呢個蟹粥要反而味道OK
所以呢度並唔係食璣燒放題ge好地方,反而你飲下酒,食下甜品,填飽個肚仲好過食佢嘅主打食物
我依然感到好憤怒, 因為始終對呢度有D期望
海鮮最緊要係新鮮, 但呢度做5到, 除非改善食物質素, 否則5推薦大家食呢度
題外話/補充資料:
不推薦