2017-09-19
成日係FB都會見有人介紹呢位於尖沙咀呢間就鹿角巷,已經心郁郁,因為我好鍾意飲台式飲品!一心放工就去買,應該少啲人,點知去到都已經有8-10個人排隊,咁只好乖乖地排隊。由於多人排隊,所以係收銀機對出會排幾個人,餘下既人要係馬路邊邊繼續排,但因為條隊斷開左,好多人都唔知後面有人排隊,所以排隊時要打醒12分精神,提醒啲人係後面排隊!叫左黑糖鹿丸鮮奶,本想叫少甜走冰,佢就話無得改,set好左😓,真係第一次聽!一拎上手,感覺好得意!上半杯係凍,下半杯係熱,一杯有哂冰火感覺😆!呢杯野,凍既部分係牛奶,中間係黑糖味既珍珠,底層熱既係黑糖漿。第一口,先跟佢介紹咁霸氣直接飲,會感到到凍完之後暖,好重黑糖味,連之後𡁻啲珍珠時,都覺得有黑糖味,但就會甜啲!之後就搞番均勻後,味道就普通一啲。呢個size黎計$28貴左少少,如果將來行過無乜人排隊既,都會再試!
黑糖鹿丸鮮奶