2009-09-06 7 瀏覽
為慶祝母親大人生日,近近哋就係將軍澳稻香打邊爐啦﹗我們去到坐低便開始研究啲餐單,有幾張紙,最得意係呢張有美國肥牛48元一碟,但另一張就38元一碟,都係睇清楚啲,終於揀咗一元湯底兩個,美國肥牛﹑安格斯牛﹑咩牛都叫一碟試下,另外墨魚丸﹑蝦丸﹑芝心丸﹑帶子﹑蠔﹑象拔蚌﹑龍蝦…太多了,唔記得咁多,睇圖片吧啦。最好食都係安格斯牛,比較香口,雖然最貴(88元),但我哋全家係牛魔王,呢個梗係要encore啦﹗如果人少叫個$168海鮮套餐都好似幾好,有基圍蝦﹑鮑魚仔﹑蟹…自己帶咗紅酒來,開瓶費30元,豪比你啦,果度一支甚麼LXV紅酒要九佰幾蚊,唔知有幾多街坊會開來飲呢?之前來過食過幾次飯,感覺服務都不太好,但今次呢個姐姐都唔錯,我哋叫錯咗腐皮當係另一個,佢不但無比面色我哋睇,仲好快幫我哋換翻。總括來講,食物新鮮的,出品雖然無咩特別,但也算不錯,我哋一行九人,感覺好似食buffet咁,好飽,埋單連飲品都係2000大元,算是底食吧,9時後有特價,應該仲底食,自己覺得來稻香都係打邊爐好啲。最重要係母親大人食得高興,呢餐幾錢係其次。
為慶祝母親大人生日,近近哋就係將軍澳稻香打邊爐啦﹗

最重要係母親大人食得高興,呢餐幾錢係其次。

1蚊豬骨湯底,足料但有血水浮面
象拔蚌,唔夠鮮甜,不過不失
安格斯牛,yummy!
美國肥牛,都唔錯既,不過有比較就差啲。
龍蝦,鮮味&爽口
桶蠔,呢個麻麻地,有啲UN同個樣好污穢
芝心丸,入邊啲芝士唔好咁稀就perfect啦!
海鮮套餐,隔離枱叫嘅,個樣都唔錯
2009-09-05
慶祝紀念
生日
1蚊豬骨湯底,足料但有血水浮面
安格斯牛,yummy!
美國肥牛,都唔錯既,不過有比較就差啲。
龍蝦,鮮味&爽口
芝心丸,入邊啲芝士唔好咁稀就perfect啦!