今天帶著狗狗參加狗會活動, 難得搞手話有朋友係度做, 以為每人$180有多些資源或食物或服務好些, 非也, $180比其他人貴, 只是用了個網圍了一小範圍給我們. 我地個台的人全都話未食過這種像乞丐討食物的自助BBQ方式: 每人只能配給一支叉, 一隻碟, 中途比風吹掉了叉落地, 我們一係用紙巾擦過再用, 一係冇叉用. 每台只配給一盒濕食物和一個乾食物的洗菜籃, 你差不多吃完食物, 一定要拿個盒去老遠的Counter, 才能配給一少許食品, 拿去的盒令到正在燒烤的人要等個盒回來, 不消多久, 我地又要去乞食物, 每人只送1支水, 1支指定汽水, 其他都是錢錢錢!!! 面包要比錢, $6一包, 像有4-5片. 後悔沒有先睇open rice的食評, 太相信...唉, 場地差的以為自己在停車場的爛地燒烤. 有蚊之和烏繩 一入場話比佢地知我地早比左錢給搞手, 而搞手又早到左比左錢佢地, 佢地不理不准我地入去, 一定要我地去counter比錢, 要我致電搞手出來通知佢地
今天帶著狗狗參加狗會活動, 難得搞手話有朋友係度做,
以為每人$180有多些資源或食物或服務好些, 非也,
$180比其他人貴, 只是用了個網圍了一小範圍給我們.

我地個台的人全都話未食過這種像乞丐討食物的自助BBQ方式:

每台只配給一盒濕食物和一個乾食物的洗菜籃,

佢地不理不准我地入去, 一定要我地去counter比錢, 要我致電搞手出來通知佢地, 比我地入去.

這麼差的服務態度, 不信任人, 場地差, 又是中共時代配給食物方法,
做生意做得這麼吝嗇, 我都係第一次見識!!!
2010-04-04