見大家成日去西貢,我都終於終於的起心肝去下,避下世~但去到發現其實除咗食之外,都真係無咩好做ʕ•ᴥ•ʔ今次試咗好多人都推介我要去試吓嘅白鬚 @baksohk 食印尼菜👅餐廳有兩層,如果大家想坐耐啲𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹啲我會建議大家坐樓上,有𝗯𝗲𝗮𝗻 𝗯𝗮𝗴𝘀~整體食物質素中上,幾好食,但又未至於話西貢必食~ღ 白鬚牛骨湯飯 $90𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝗼𝗻𝗲 𝗦𝗼𝘂𝗽 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗥𝗶𝗰𝗲牛骨份量都幾多下,肉質軟淋,但又未去到話入口即溶🙊出色嘅位主要來自湯底,牛味香濃嘅同時,一啲都唔油膩。白飯另上,粒粒分明,口感偏硬,撈飯一流!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬ღ 印尼雞湯粉 $62𝗦𝗼𝘁𝗼 𝗔𝘆𝗮𝗺 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲𝘀湯底味道有淡淡嘅咖喱味,又帶點椰香味,米粉索到啲湯底食好正!雞肉絲混入喺湯度,口感一般,有少少鞋🤏🏻╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬ღ 蝦多士 $48𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁蝦多士外層炸得香脆,蝦膠份量好多,食落爽口彈牙。╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ 是日小食 +$9𝗧𝗼𝗱𝗮𝘆

整體食物質素中上,幾好食,但又未至於話西貢必食~

ღ 白鬚牛骨湯飯 $90
𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝗼𝗻𝗲 𝗦𝗼𝘂𝗽 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗥𝗶𝗰𝗲
白飯另上,粒粒分明,口感偏硬,撈飯一流!

ღ 印尼雞湯粉 $62
𝗦𝗼𝘁𝗼 𝗔𝘆𝗮𝗺 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲𝘀

ღ 蝦多士 $48
𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁
蝦多士外層炸得香脆,蝦膠份量好多,食落爽口彈牙。

ღ 是日小食 +$9
𝗧𝗼𝗱𝗮𝘆’𝘀 𝗦𝗻𝗮𝗰𝗸𝘀
𝘄𝗲𝗲𝗸𝗱𝗮𝘆𝘀每日都會有唔同嘅$9小食,當日去到係呢個魚餅同春卷嘅拼盤,見咁抵食即管試吓啦!
兩款質素都普通,特別覺得魚餅有少少太油膩,唔太推薦🙊
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟱.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟱/𝟭𝟬

✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_saikung
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_indo #BELLYwongs_noodles
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_affordable • $𝟭𝟮𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ