2023-02-06
好開心可以抽中餐廳係IG舉辦既giveaway活動,羸得suckling pig set🥳 原來呢間餐廳係中上環區已經開左3間分店,而堅尼地城分店係最大間﹑環境最靚既一間,歐式紅磚﹑落地玻璃窗,彷彿置身歐洲餐廳咁,好有氣氛✨餐廳食物以薄餅﹑意粉為主,但係選擇超豐富,單係pizzas已經有幾十款口味,而且定價親民,平均$100-$150就食到pizza,性價比超高✅ 當日坐低後,店員介紹左幾款Daily Special主菜,當中有suckling pig同museels,既然係Secret Menu緊係要試下啦!下次一定會試埋佢既正宗意大利pizza🥹🍕♢ 🐷𝑺𝒖𝒄𝒌𝒍𝒊𝒏𝒈 𝒑𝒊𝒈 $460呢個焗乳豬真係不得了,推薦必試🌟 餐廳比足1KG乳豬仔,以迷迭香﹑大蒜﹑百里香﹑檸檬過夜醃製。廚師將火候控制得宜,烤到皮脆肉嫩,保持肉汁飽滿,一定要趁熱食!除左乳豬,仲有蘆筍﹑蕃茄仔﹑薯條伴碟,豐富又飽肚。♢ 🧄𝑴𝒖𝒔𝒔𝒆𝒍𝒔 𝒊𝒏 𝒄𝒓𝒆𝒂𝒎𝒚 𝒘𝒉𝒊𝒕𝒆 𝒘𝒊𝒏𝒆 𝒔𝒂𝒖𝒄𝒆 $188平時食到既青口比較大隻,味道比較淡,而餐廳用左藍青口,肉細厚身,味道特別鮮甜。特別鍾意白酒忌廉汁,洋蔥味香濃突出
♢ 🐷𝑺𝒖𝒄𝒌𝒍𝒊𝒏𝒈 𝒑𝒊𝒈 $460
平時食到既青口比較大隻,味道比較淡,而餐廳用左藍青口,肉細厚身,味道特別鮮甜。特別鍾意白酒忌廉汁,洋蔥味香濃突出,非常滋味!
♢ 🍰𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖 $57
黎到意大利餐廳少不了既甜品,我覺得幾唔錯~ 賣相吸引,以鮮甜既士多啤梨點綴,mascarpone cheese﹑咖啡同酒味都夠濃郁。Size都算大件,CP值高!
♢ 🍹𝑳𝒐𝒏𝒈 𝑰𝒔𝒍𝒂𝒏𝒅 𝑰𝒄𝒆𝒅 𝑻𝒆𝒂 $110