2020-11-27
一間抵食又用心嘅日本料理💕 店內有好多日本風嘅畫同高達,好特別💛🍱 自選壽司拼盤($108)呢個自選拼盤有好多野可揀,壽司/迷你丼/刺身或天婦羅三項各選一樣😆🍣 壽司我地加咗$10,有三文魚、火炙三文魚腩、沙律醬燒三文魚、焦糖三文魚、芝士燒三文魚、辣味三文魚、三文魚籽🥰 一次過滿足哂超愛三文魚嘅願望💕 其中芝士燒三文魚同焦糖三文魚最特別😍 芝士燒三文魚好香濃芝士味🧀 焦糖三文魚就有一層脆焦糖片係三文魚上面,微微燒過,甜甜地好特別😋🍚 迷你丼我地就揀左角切魚生丼😊 雖然只係角切,但係都多魚生,好大粒新鮮肥美😋最後喺刺身同天婦羅間我地揀左刺身😙 有三文魚、北寄貝、甜蝦🦐 全部都好新鮮好高質👍🏻🥘 牛肉鍋烏冬($78)Sukiyaki湯底咸味比較重,唔係平時食嘅甜甜地,牛肉唔肥,好嫩滑🥓 但烏冬份量偏小🥺另外仲有追加項目,溫泉蛋($8)、芝麻雞翼($10)、三文魚刺身($10),三文魚手卷($10)、雞肉串、雞皮串、日本吉列炸蠔($20)、刺身拼盤($20),每款定食可以追加一項😉原來食完之後,仲有甜品,係細細粒嘅雪糕糯米糍🍡 午市仲會有麵豉湯、沙律、小食送,好抵😋😋整體來講,呢個價錢都幾抵
🍱 自選壽司拼盤($108)
🥘 牛肉鍋烏冬($78)
見到店員帶住「康復香港,時代抗疫」嘅黃色口罩💛 發現原來餐廳有口罩賣☺️ 不過前排有消息「黃廠」被迫停售😷 唔知餐廳仲有冇得賣,下次去食如果見到一定要支持💪🏼