2025-06-10
Blue Monday 放工去邊到好⁉️當然係約下朋友仔👫一齊去食晚飯吹吹水啦🍽️今次嚟到呢間西環獲得唔少奬項嘅餐廳🏆餐廳半年前搬到新鋪🆕環境更加寛闊舒適😍而且有室內室外位🤗設計型格連洗手間門口🚻都係打卡位📸今日我地3女1男分別叫咗:前菜:希臘紅菜頭沙律🥗 $98新鮮開胃又健康💚現烤蒜香芝士麵包球 🍞 $68新鮮出爐熱辣辣🔥外層香脆裡面夾住軟滑忌廉芝士醬🧀香脆手工軟心松醬忌廉球🟡 $88外脆內軟💛入面係滿滿嘅香濃creamy松露忌廉🩶烤焗明太子青口 $98大大隻青口🩵 香濃嘅芝士加上酸甜嘅蕃茄味🍅A.O.M 焗慢煮雞柳墨西歌玉米片 $138滿滿嘅香脆墨西哥玉米片與焗至溶化嘅芝士相當夾🥰加上慢煮奶油咖喱雞柳🐔墨西哥辣椒🫑酸忌廉➕牛油果醬🥑味蕾更豐富😋主菜:香煎荷蘭三層肉🐷 $188荷蘭三層肉超肥美邪惡👿醬汁用上秘製香茅椰奶調配➕焦糖檸檬🍋味道獨特🌟烤焗西班牙油封鴨腿🦆 $258鴨腿表面焦脆➕肉質嫩滑多汁👅加埋綿滑薯蓉🥔搭配酸甜嘅藍莓醬🫐平衡油膩感🫢松葉蟹肉蟹膏木魚湯泡飯🦀🥣 $168先將木魚高湯加入飯中🫖再將松葉蟹肉🦀蟹膏醬🦀蘑菇🍄紫菜拌均成泡飯🍲超清鮮甜味💗GIN GIN 筆管麵 $178
當然係約下朋友仔👫一齊去食晚飯吹吹水啦🍽️
香煎荷蘭三層肉🐷 $188
烤焗西班牙油封鴨腿🦆 $258
松葉蟹肉蟹膏木魚湯泡飯🦀🥣 $168
GIN GIN 筆管麵 $178
粗管通粉以Dry Gin ➕蕃茄烹調🧑🏻🍳加上微辣醬汁🌶️奶香味十足嘅布拉塔芝士🧀好惹味🤩
焗西蘭花苗🥦 $78
嫩綠爽脆💚
甜品:
果燃開心 $88
開心果醬配上草莓果醬🍓淋係鬆脆又滿滿牛油香味嘅窩夫上🧇再加上軟滑嘅雲呢拿雪糕🍦
飲品:
Whisky Sour 🥃$78
Roselle Summer🍹 $78
Virgin Strawberry Mojito🍸 $68
多款酒精同無酒精飲品提供🤗而且價錢超抵👍🏻雞尾酒更加係飲得又影得📸
臨走前老闆仲好客送左杯白酒俾我飲💟