2012-01-24 91 瀏覽
因為要準備考試,所以除夕都無時間同男朋友慶祝。唯有同佢食餐Lunch。由朋友推介西環這間小店,所以就去試一試。以不熟悉西環的我,要找這店都花左不少時間。終於找到推門一進,餐廳給我的感覺蠻舒服。可能係假日午餐時間,所以餐廳唔太多人。我們被安排座在近百頁窗邊的住置,我們可以靜靜地享受午餐。我地各自叫左個Lunch Set,侍應首先送上餐湯及餐包,坦白講,味道普通。但估唔到之後有驚喜,我的Rosemary Baby Lamb Rack 好有肉味,以住好多餐廳問幾成熟都係得個問字,但佢地好認真,我要七成熟,佢地真係整七成熟。最重要係佢地有將塊扒燒一燒,所以有陣好香既炭燒味。而我男友就要左份,同樣扒好有肉味,比起其他xxFire, xx之王好食好多雖然我無試佢地出名既貓屎咖啡,但佢地既普通咖啡都唔錯架。成日都食連鎖店,其實我覺得這些小店好多時都較有誠意,真係要多多支持先得。日後西環發展,希望這些小店仍可以繼續維持下去。
我地各自叫左個Lunch Set,
侍應首先送上餐湯及餐包,坦白講,味道普通。
Rosemary Baby Lamb Rack
澳洲西冷扒
雖然我無試佢地出名既貓屎咖啡,但佢地既普通咖啡都唔錯架。

慶祝紀念
聖誕節