2020-01-28
荃灣廣場等睇戲就輕食個early dinner先,上次同朋友想訂呢間餐廳,但係full Booking,今日同老公終於食到喇🤗La Postre 主打西班牙菜,幾年前喺中環區好似食過,難得喺附近梗係要懷緬下☺️仲夏水果茶 茶底用咗百香果做配搭,平時水果茶都係橙汁底,難得佢用百香果,飲落有充分百香果香好舒服,茶味唔會太濃蓋過晒啲水果味,好飲 (茶包浸耐啲仲好飲左☺蜜桃柚子茶老公唔鍾意太甜,柚子飲品啱晒佢!個底仲有粒粒果肉加埋蜜桃有咬口前菜要出場青檸香辣凍蜆 $108酸酸辣辣好開胃,青檸帶出凍蜆嘅鮮味,感覺清新。主菜當然係揀佢哋嘅招牌菜: 啤酒海鮮火鍋$368蕃茄啤酒火鍋湯底充滿啤酒味,飲落去好鮮甜,餐廳細心地跟埋兩隻小小嘅玻璃杯,係飲湯用㗎,真心好飲😋好飲到食完火鍋之後,幾乎將全部湯都飲晒呀🤣🤣🤣🤣🤣火鍋配有5種海鮮:包括螺肉、蟹鉗、蜆、蝦、帶子(加個蒜茸沙律千島汁 更嘢味)食西餐甜品係不可缺, 唔想太飽所以唔揀招牌菜麻薯,揀個清清地嘅無花果脆批配雪糕 $79脆批不愧為脆批真係好鬼脆,無花果夠熟食到香味,唔會淡茂茂無味,加埋個雲呢拿雪糕好夾😋座位舒適唔會太迫,服務員貼心有禮貌,環境夠晒歐洲
仲夏水果茶
蜜桃柚子茶
前菜要出場
青檸香辣凍蜆 $108
酸酸辣辣好開胃,青檸帶出凍蜆嘅鮮味,感覺清新。
主菜當然係揀佢哋嘅招牌菜:
啤酒海鮮火鍋$368
好飲到食完火鍋之後,幾乎將全部湯都飲晒呀🤣🤣🤣🤣🤣
座位舒適唔會太迫,服務員貼心有禮貌,環境夠晒歐洲風,可以係打卡之選😉