2021-12-22 107 瀏覽
啱啱嘅星期日同朋友慶祝生日,佢話想食特別少少,唔想去普通嘅西餐,於是我哋揀咗呢間西班牙餐廳。星期日下午茶時間嚟到,冇咩人,可以舒舒服服坐低飲杯嘢,食少少下午茶,girls talk一下😆😆*西班牙火腿拼盤 $158*火腿拼盤好豐富,除咗有三款嘅火腿,包括16個月白毛豬火腿、辣肉腸、沙樂美腸之外,仲有唔少得嘅哈密瓜,惹味嘅火腿配搭甜甜嘅哈密瓜,鹹甜嘅配搭真係好正。另外,估唔到仲有烤多士配蒜蓉牛油,呢個前菜真係好大碟*燒魷魚柚子橄欖沙律🥗 $98*呢個沙律用咗甜甜哋嘅黑醋汁,橄欖我就一粒都冇食,留返晒俾我朋友🤣燒魷魚就幾好食😋,好爽口,加埋柚子呢個組合都幾清新*西班牙小油條配朱古力醬 $78*食得西班牙菜一定唔可以唔叫呢個經典嘅甜品啦,churros新鮮炸起熱辣辣,外面沾滿肉桂味嘅砂糖,點埋朱古力醬,邪惡嘅嘢特別好食😍,好彩我哋得兩個人分,每人可以有三條,yay*Rose Sangria $58**Sinlandia $58*話明chill就梗係要有啲酒精飲品,Rose Sangria 比平時紅酒做底個啲易入口啲,仲有支肉桂,入口有少少肉桂嘅味道都幾特別。另外一杯Sinlandia係沙冰,

*西班牙火腿拼盤 $158*

*燒魷魚柚子橄欖沙律🥗 $98*

*西班牙小油條配朱古力醬 $78*

*Rose Sangria $58*
*Sinlandia $58*

另外一杯Sinlandia係沙冰,有桃、熱情果、士多啤梨果汁,加vodka&紅酒🍷,見佢咁粉紅色以為會中伏藥水味,飲落又唔會,唔錯唔錯